Mina katter

Norsk skogskatt

mimmi_med_syskon.jpg (18938 bytes)

"Mimmi "(längst till höger) med syskon

Registrerat namn: S*Truelove's Black Velvet

f. 9 februari 1991  † 14 oktober 2003

svart-vit

Far: S*Gårdarikes Franciskus Kahn             Mor: S*Bluetail's Loranga

Uppfödare: S*Truelove's , Maria Eriksson & Peter Sandell , Borlänge

Jag blev tvungen att ta bort Mimmi för hon fick cancer.

Jag har även två stycken Europeiska korthår "huskatt".

Dom är födda i Juli 1994 , deras namn är :  Tessie & Sheerie.

Sheerie blev jag tvungen att ta bort 21/1 -02 pga sjukdom.

Färgen är : Bruntabby och silvertabby

Deras härstamning är okänd , vilket inte är så ovanligt när det gäller sk "bondkatter" eller med ett lite bättre namn "huskatter".

Foxy och Tessie

Den 27/6 2002 kom det hem en liten kille till oss, han är en blandras. Mamman heter Gumman och är långhårig bruntabby och så är det Norsk skogskatt i henne, pappan är okänd men är troligen en korthårig svartvit kille av rasen Europeiskt korthår. Han har fått namnet Foxy, och han är en riktig liten, eh stor menar jag, teddybjörn så mjuk o mysig, fast främlingar är han väldigt reserverad mot.

Nu har det även dumpit ner en till liten kille, han dök upp 7/6 2003. Han är rödtabby och även han en blandning mellan Norsk skogskatt och Europé, mamma heter Curry och också hon rödtabby, hon fick 6 ungar kvar i livet, 4 är pojkar och röda, 2 är flickor och sköldpaddsfärgade. Min fick namnet Whisky. Det är en riktigt pigg liten krabat så nu har Foxy fullt upp, dom har jätteskoj ihop.

2004 gick flyttlasset med alla djuren till Gråsala, Toftbyn, där jag köpt mig en liten stuga med lite mark till så att hästen kunde flytta med oss. Katterna stormtrivs! Nu får dom vara ute och springa, klättra i träd och utforska världen. Förut vågade jag inte släppa ut dom pga trafiken. I februari, närmare bestämt morgonen den 8:e nedkom Tessie med 3 st ungar! 2 pojkar och 1 flicka. Jag hade slarvat med hennes piller, och inte nog med det jag hade precis kommit innanför dörren efter att ha jobbat nattskift så man var så där lagom pigg att sitta barnmorska också, det gick inte att gå ifrån henne innan första ungen kommit ut och hästen ville ha mat och hunden ut! Puh! Men dom var himla söta dom små. Fadern tror jag är en svart lite långhårig en, så ungarna har något längre hår än en korthårig har. Pojkarna blev svartbruna med lite vitt på bröstet och lite i öronen, tösen ser ut som mamma, bruntabby.          

 

                            

                                                                                                                           Här har Murre blivit en stor misse, jag behöll ena hanen själv, dom andra fick ett hem i Sågmyra.                               

Rasbeskrivningar:

Norsk skogskatt

Skogisen är en lång och kraftigt byggd katt. Bakbenen är högre än frambenen, svansen är lång, yvig och bör nå fram till nacken. Huvudet är triangelformat, där alla sidor är lika långa, en lång rak profil utan stop och en kraftig haka. Ögonen är stora, öppna, lätt snedställda och har ett alert uttryck. Öronen är stora med lodjurstofsar och med långt hår växande ut ur öronen. Pälsen är semilång och ska vara täckt med vattenavstötande täck hår på rygg och sidor. Skogisen är en glad och pigg katt med mycket personlighet!

Europeiskt korthår

En europé är en korthårig katt som har sina rötter i Sverige och är alltid registrerad. Den är medelstor till stor, kraftig, muskulös, utan överdrivna former. Ögonen är lätt snedställda. Europén är en livlig, trofast och vänlig katt, dock något reserverad mot främlingar.

 

                                                                                                                                                     

©Rosemari Berkemo                                                                        Tillbaka